Na naši spletni strani uporabljajo digitalni piškotki (cookies). Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da vaš brskalnik in naprava preneseta nekaj piškotkov.

Introduction » Dan Johannson

Dan Johannson

 

Dan Johannson ni samo oblikovalec, temveč je v svojem prostem času tudi obrtnik in strastni turist. Inspiraciju črpa iz otroštva katerega je preživel v južnem delu Islandije. Skozi svoj motive se vrača v čas ko je kot štiri letni deček opazoval svojega očeta med delom v kovački delavnici. Spominja se pokanja drv v peči, žara topljenega železa in žvenketa orodja. Dan Johannson želi svoje izkušnje prenesti v Vaš dom in oživeti ljubezen do narave in spoštovanje do obrtništtva.

Slike Dana Johannsona Vam nudijo vpogled v tipično delavnico v loft stilu, iz sredine 20. stoletja. Gre za odlomke in delčke spominov ki jih je oblikovalec izkoristil in prenesel v moderen čas. Tako kot ima vsak material določene značilnosti, tako je tudi Dan v svoja dela uvrstil raznolikost in kakovost. Rad kombinira materiale kot so beton, usnje, rja, kamen, razne drage kamne in druge naravne materiale ki Vaš dom povezujejo z naravo.


Pod znamko Dan Johannson se skriva izvirnost, duh modernega časa in vs lepte ki jih ponuja narava. Vsaka slika vas poziva k begu iz potrošniškega društva in Vam nudi zavetje v enostavnosti. Odkrijte štiri elemente - zrak, ogenj, vodo in zemljo. Dan iz njih črpa inspiracijo in v svojih stvaritvah prikazuje vez med človekom in naravo, ki je ni moč pretrgati.

V njegovih slikah so ovekovečene zgodbe iz njegovih potovanj. Spominja se lepot gozdov, gozdnih potokov in najčistejše narave ki je postala njegov dom. Na vsaki sliki Dana Johannsona se vidi tudi razvoj civilizacije ki se je vedno razvijala v skladu z naravo. Poiščite se v Danovih idejah in izberite sliko ki Vas bo vedno znova očarala.

Sort by 
Manufacturer  OWNmMDFmM